Úvod Jak se stravovat?

Jak se stravovat?

Jak se stravovat v rámci prevence nadýmání?

Jak už bylo uvedeno, jsou potraviny, které nadýmají a jiné, které jsou vhodné při obtížích.
Mezi rizikové potraviny patří:

  • Luštěniny (hrách, fazole, čočka)
  • Zelenina (zelí, cibule, česnek, kapusta, květák, brokolice)
  • Ovoce (hroznové víno, švestky, hrušky, banány, hrozinky i ořechy)
  • Pečivo (zvláště čerstvé bílé pečivo nebo kynuté)
  • Slané potraviny (uzeniny, zrající sýry, příliš kořeněná jídla)
  • Nápoje (kyselé šťávy, sycené nápoje, alkohol)

Naopak vhodné potraviny:

  • Zelenina a ovoce (rajčata, okurky, červená řepa, brambory, grapy, jablka aj.)
  • Libové maso a nízkotučné sýry, jogurty s živými kulturami
  • Starší tmavé pečivo, rýže
  • Bylinky a koření (fenykl,kopr, bazalka, anýz, kmín, tymián, oregano, zázvor, libeček, máta, heřmánek)
  • Nápoje (neperlivá voda, bylinné i jiné čaje)

Neznamená to však, že rizikové potraviny jsou nezdravé, naopak obsahují spoustu živin pro lidský organismus potřebných. Jen se musí správně připravit, použít koření, které tvorbu plynů eliminuje a napomáhá lepšímu trávení. Přesto je dobré mít po ruce nějakou pastilku, která usnadňuje trávení. Doporučuje se jíst pomalu, v klidu, po malých soustech, potravu pořádně rozmělnit v ústech.


Diskuse (27 komentářů)

JuliezHek, (27. 11. 2017 04:56) Reagovat
Tato zpráva je zde zveřejněna pomocí programu XRumer + XEvil 4.0 XEvil 4.0 je revoluční aplikace, která může obejít téměř veškerou ochranu proti botnetu. Captcha Rozpoznávání Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, Yandex, VKontakte, Captcha Com a více než 8,4 milionu dalších typů! Četl jste to - to znamená, že to funguje! ;) Podrobnosti na oficiálních stránkách XEvil.Net, je bezplatná demo verze.
Nový příspěvek
Copyright 2006–2019 © Nadýmání-plynatost.cz
Kontakty